Kan du inte läsa detta e-postmeddelande? Klicka här för att visa det i din webbläsare.
Autodesk
Viktig uppdatering
Hej!
Vi vill ta tillfället i akt att informera om Autodesks nya affärsinriktning – som innebär förändringar i ditt underhållsavtal – och ett specialutformat prenumerationserbjudande som kan vara av intresse för dig.
Vi tror att prenumerationsmodellen ger dig de bästa förutsättningarna att få ut det mesta möjliga av våra verktyg och tekniker – och att den kommer att förändra hur vi levererar utökade möjligheter och nya funktioner via anslutna tjänster. Det är därför vårt företag nu har tagit de första stegen mot en affärsmodell med endast prenumerationer. Vi kommer att fortsätta att investera kraftigt i våra prenumerationserbjudanden för att ge dig möjlighet att dra fördel av följande förmåner:
de senaste och bästa funktionerna – du får åtkomst till ett kontinuerligt innovationsflöde från Autodesk, uppdateringar av kärnprodukter, molntjänster för lokalt installerade produkter samt ytterligare funktioner så snart de är tillgängliga, utan extra kostnad
åtkomst till nya Industry Collections – som endast är tillgängliga via prenumerationer. Du kan göra stora besparingar om du är i behov av två eller fler Autodesk-produkter
ny och förbättrad support – kortare svarstider och möjligheten att boka ett samtal med en Autodesk-supportspecialist
förenklad administration – åtkomst till verktyg som effektiviserar distribution och hantering av programvara när du övergår till prenumerationsavtal för alla dina Autodesk-produkter.
Något som vår övergång till prenumerationer har lärt oss är att hantera två affärsmodeller samtidigt (prenumerationer och underhållsavtal) är en kostsam historia. För att vi ska kunna fortsätta att erbjuda underhållsavtal måste vi därför från och med den 7 maj 2017 höja förnyelsepriset med 5 % under 2017, 10 % under 2018 och 20 % under 2019. Dessutom erbjuds nu endast underhållsavtal för ett år i taget.
Som ett steg i ledet mot vår nya affärsmodell vill vi även informera dig om ett specialerbjudande som kommer att hjälpa dig i övergången mot prenumerationsmodellen och som premierar din lojalitet och tidigare investeringar i våra produkter. Från och med juni 2017 kommer du att kunna flytta över dina produkter från ett underhållsavtal till ett prenumerationsavtal för ett rabatterat pris. Den här rabatten kommer att minska med 5 % under 2018 och ytterligare 5 % under 2019, så ju tidigare du går över till prenumeration, desto lägre blir kostnaden och desto mer kommer du att spara i jämförelse med de som väljer att vänta eller att förnya sina underhållsavtal. När du väljer att gå över till prenumerationsmodellen får du även möjlighet att ”frysa” ditt rabatterade pris i upp till 3 år och fortsätta få rabatterade priser så länge du förnyar.
Vi förstår om du har frågor. De här förändringarna är omfattande och vi står beredda att hjälpa dig med övergången. Du hittar mer information i Vanliga frågor och du är välkommen att kontakta din Autodesk-säljare eller Autodesk-återförsäljare för att diskutera vilka alternativ som bäst passar ditt företags affärsbehov och tekniska profil.
Oavsett om du väljer att gå över till prenumeration eller att behålla ditt underhållsavtal lovar vi att fortsätta att tillhandahålla de allra bästa programmen och tjänsterna samt förstklassig support.
Med vänliga hälsningar
Teresa Anania
Sr. Director, Subscriber Success
Autodesk